Begrijp de lichaamstaal van je hond

door | 23 jul, 2016

Lichaamstaal van je hond
Zephalinda Dog Coach blog

Begrijp jij de lichaamstaal van je hond 

Voor hondeneigenaren is het belangrijk om je hond te kunnen lezen om zo te kunnen begrijpen wat je hond bedoelt. Het vergemakkelijkt de communicatie tussen hond en baas. Hoeveel weet jij van je hond…? Zie en bestudeer bijgaande illustratie van de hondentaal.

Image credit: Doggie Language

Lichaamstaal van je hond

Interpreteren van de lichaamstaal

Honden laten door hun lichaamstaal precies zien hoe zij zich voelen en in welke gemoedstoestand ze verkeren. Veel hondenbezitters interpreteren de lichaamstaal van de hond echter op een verkeerde manier. Ze zijn namelijk geneigd alles vanuit het perspectief van de mens te verklaren. Op die manier kan bijvoorbeeld angst bij de hond worden aangezien voor agressie of onzekerheid worden aangezien voor dominantie.

Om achter de waarheid van de gedragingen te komen moeten we soms dus dieper graven. Het kan confronterend zijn, maar uiteindelijk zal het alles verklaren en verfrissend werken.

 

Kun jij wel een hondengedragtrainer gebruiken ?

Als hondengedragstrainer probeer ik je te leren wat de oorzaak is van het probleemgedrag van honden, en hoe ik samen met de eigenaar de situatie kunnen verbeteren. Ik kijk ook naar de omgeving waarin de hond verkeert en de communicatie. Zijn daar nog dingen te verbeteren ? Meestal is dat wel het geval.

In z’n algemeenheid is het voor veel van mijn klanten een fijne ervaring als ik alle ins en outs van hun situatie met ze kan bespreken. Mijn kennis is groot, en de consults openen voor veel mensen een nieuwe wereld. Je krijgt een betere band met je hond, en verliest meestal veel stress en frustratie. Echt een cadeautje.

Praktisch gezien bespaar ik ook veel tijd omdat het zelf doormodderen en uitproberen van oplossingen meestal niet werkt. Wacht niet tot de problemen urgent worden, maar doe er direct iets aan.

Ik geef je mijn jarenlang opgebouwde kennis die ook in jouw leven met je hond altijd z’n waarde zal behouden.

Waar loop jij tegenaan ?

Vraag me of ik ook jou kan helpen

Of vul het formulier in: