Beste lezer, welkom op mijn site.
Zoals je misschien al weet ben ik professioneel hondengedragstrainer.
Hieronder lees je hoe dat is gelopen, en welke trainingen ik zelf heb gevolgd.
Ik hoop dat het je inspireert.

Wellicht tot ziens, Zephalinda.

Over mij

Als hondengedragstrainer kun je mij het beste zien als de brug tussen jou en je hond. Ik help om de communicatie te optimaliseren, omdat veel gedragsproblemen ontstaan doordat mens en hond elkaar niet begrijpen.

Ik was zelf ook altijd een hondenbezitter die zonder de juiste kennis probeerde mijn hond dingen te leren.
Het bleef maar telkens mis gaan, tot ik me serieus ging verdiepen in het onderwerp. Er bleek een wereld achter te liggen die ik nooit had vermoed.

Trainingen en Workshops

Door het volgen van vele workshops in o.a. Amerika, Engeland, Ierland en Duitsland heb ik mijn praktijkopleiding gedaan. Daarnaast heb ik veel boeken gelezen, volg en schrijf ik blogs en ben ik actief in de internationale hondengedrags-trainingswereld.

Ervaringsdeskundige

Doordat ik inmiddels honderden consults heb gegeven aan mensen met honden die gedragsproblemen hebben ben ik ook ervaringsdeskundige geworden. Ik herken veel problemen die ik bij mijn klanten tegenkom en voel de frustratie en wanhoop soms als ze vastlopen met de hond en geen uitweg meer zien.

Mijn eigen formule

Ik heb mijn eigen unieke werkmethode opgebouwd en het succes daarvan in praktijk mogen ervaren. Ik werk meestal met thuisconsults om te zien hoe de dynamiek is voor de hond en de baas. Ik geef direct praktische tips die moeten leiden tot verbetering. In de weken erna blijf ik actief door-coachen om een blijvend resultaat te bereiken. Een hele geruststelling voor de klant.

De trainingen die heb ik gevolgd

Cheri Lucas 2018 - Duitsland

Vier-daagse workshop van Cheri Lucas die in Amerika de status heeft van top expert op het gebied van hondengedrag. Zij werkt samen met hond en baas aan een solide en gezonde relatie gebaseerd op vertrouwen en communicatie.
Ze heeft een eigen opvang en trainingsruimte bij San Francisco.  

Brian Agnew 2017 & 2018 - Engeland

Vier-daagse workshops van de Amerikaanse trainer Brian Agnew over de werkdriften van de hond. Hier leer je intuïtief om te gaan met hondengedrag en op een geduldige manier naar de oplossing te werken.

K9 Lifeline 2016 - Utah, USA

Vijfdaagse hands on training in het hondencentrum van Heather Beck in Salt Lake City. Aan de orde kwamen: aanpak probleemgedrag, socialisatie, pack walks, verzorging en training in verschillende hondenlijnen.

Jason Vasconi 2017 - Ierland

Maart 2017 heb ik in Ierland een workshop ‘Large Field socialization’ afgerond bij Transform my Dog van Jason Vasconi uit Texas. Zijn overtuiging is dat een sociale hond een gelukkige hond is, en minder gedragsproblemen vertoont omdat de behoefte om gewoon hond te kunnen zijn wordt vervuld. 

Brian Agnew 2017 - California, USA

Mentorprogramma op locatie in Amerika bij Brian Agnew. Ik heb 3 dagen 1 op 1 getraind met Brian om verschillende soorten gedragsproblemen met uiteenlopende honden op te lossen.

Cesar Millan 2017 - Los Angeles, USA

Vier-daagse training genaamd Fundamentals 2.
Deze training ging vooral in op de energie die de mens nodig heeft om een hond juist te kunnen aansturen.
Cesar Millan is wereldwijd toonaangevend in het trainen van mens en hond, en is bekend geworden van zijn televisieshows op National Geographic.

Cesar Millan 2016 - Los Angeles, USA

Vier-daagse training genaamd Fundamentals 1 in de Dog Psychology Center van Cesar in Los Angeles.
Deze training met Cesar Millan zelf leert je de basis over hondengedrag en de hondenpsychologie erachter.
Cesar Millan is wereldwijd toonaangevend in het trainen van mens en hond, en is bekend geworden van zijn televisieshows op National Geographic.

Wil je mijn professionele visie over jouw situatie ?

Ik hoor graag tegen welke uitdagingen jij aanloopt met je hond. 
Als je een consult boekt bij mij dan gaan we juist daaraan werken.

Ik train jou zodat je daarna zelf gericht met de hond aan de slag kan om te werken aan een nieuwe band. Ik kan je inzichten geven waar dingen fout gaan, en je met de juiste instructies helpen de relatie met je hond te verbeteren.

Belangrijk is wel dat je bereid bent je dagelijks actief in te zetten om verbeterstappen door te voeren.

Waar loop jij tegenaan ? Vraag me of ik ook jou kan helpen